Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Můj stát

Říkejte si tomuto státnímu útvaru, jak chcete: Můj stát, Mé království, Má monarchie… Zkuste si představit, že jste se stali přes noc neomezeným vládcem této země...

Ne „jen“ nově zvoleným prezidentem, ale novým, skutečným absolutistickým vladařem, pánem (dámou) všeho dění, imperátorem! Odteď můžete cokoliv a to kdykoliv! Třeba už právě teď, okamžitě.

Co byste kolem sebe všechno změnili, aby se Vám Váš stát líbil? Aby se Vám v něm (a proč ne - případně i ostatním) dobře žilo? A to s plným důrazem na důsledky těchto činů, s plnou zodpovědností. Zkuste se stát právě teď neochvějnými stratégy, kteří vědí, co dělají, mají vizi a dlouhodoubou představu, ale případně i okamžitý dobrý nápad, který je možná na první pohled naivní a utopistický, ale vy v něj neochvějně věříte a chcete ho nyní (jako všemocný vladař) okamžitě prosadit. A Vy můžete.

Zkuste to! Zkusme si zahrát hru, hru na neomezeného monarchu. Staňte se právě teď absolutistickým vůdcem!

A protože i já si nyní můžu dělat vše, co chci, předkládám Vám i já jako první SVÉ PRVNÍ ZÁSADNÍ A OKAMŽITÉ ZMĚNY V TOMTO STÁTĚ:

.......................................................................................................

Akce:

S okamžitou platností ruším státní příspěvky všem politickým stranám.

Zdůvodnění:

Politické strany jsou dlouhodobým přežitkem. Členství v politických stranách, pletichaření, šplhání po zádech ostatních a házení špíny po jiných politických stranách pokládám, slušně řečeno, za znak pokroucenosti charakteru. Nejrůznější sdružení myslitelů a rétorů samozřejmě i nadále podporuji, jen už, díky nulovým příspěvkům, nemají šanci vykrádat státní rozpočet a kromě řečnění musí i pracovat, aby se uživili.

 

Akce:

Ruším senát. Ruším všechny Krajské úřady. Ruším všechny Úřady práce.

Zdůvodnění:

Senát je možná morálně obhajitelný, ale ekonomicky rozhodně ne (a v absolutistickém státě navíc ztrácí své opodstatnění :o)

Krajské úřady jsou možná blíže lidem než státní úřady a vědí o regionálních záležitostech „z první ruky“, ALE! Zaměstnávají přímo rozbujelou armádu úředníků a v dnešní době se už staly veskrze pouhými přerozdělovači státních peněz, kteří si ze společného balíku ukrajují svůj desátek. Hejtmany určené ke kladení věnců, stříhání pásek a zveřejňování jejich fotografií ve státem dotovaných barevných magazínech nepotřebuji…

Úřady práce? Kolik nezaměstnaných si našlo práci díky Úřadům práce? A kolik vlastním přičiněním?

 

Akce:

Zřizuji Ministerstvo zjednodušování nadřazené nad ostatní ministerstva. Až do odvolání zavádím na každém ministerstvu a úřadě povinnou roční kvůtu, o kolik lidí musí daný úřad snížit stav svých úředníků.

Zdůvodnění:

Úředníků je zbytečně mnoho.

 

Akce:

Vystupuji z Evropské unie, Můj stát je nově suverénní a nezávislý.

Zdůvodnění:

Členství v EU nám přináší více škody než užitku. EU je potápějícíse byrokratický Moloch. Upřednostňuji jiné způsoby účinné mezinárodní spolupráce, než je členství v EU.

 

Akce:

Zavádím kroky vedoucí k státní soběstačnosti ve výrobě potravin.

Zdůvodnění:

Dovážet rajčata ze Španělska, česnek z Číny, jablka z Nového Zélandu nebo vajíčka z USA je možná krátkodobě ekonomicky výhodné. Dlouhodobě je to ale cesta do pekel. Kvůli nemoudrým (slušně řečeno) vlivným z Ministerstva zemědělství jsme se stali v nedávné minulosti potravinově závislí. Tento stav se musí změnit!

 

Akce:

Pozor! Zásadně měním daňový systém fungování státu. Ruším daň z příjmu a naopak zvyšuji novou formu daně z prodávaných výrobků…

Zdůvodnění:

Okrajově: http://martinlavay.blog.idnes.cz/c/302557/Dan-ze-mzdy.html

 

Akce:

Ruším drtivou většinu paušálních poplatků a nahrazuji je zvýšenými cenami zboží a služeb.

Zdůvodnění:

Pokládám tento nový systém za ekonomicky výhodnější a svobodnější pro občany.

 

Akce:

1. Ruším všechny zdravotní pojišťovny (nově vzniká jediná s okleštěnými pravomocemi)

2. Ponechávám povinné měsíční odvody, ale jen a pouze do přehledných osobních kont každého jednotlivého přispivatele, ze kterých může člověk čerpat finance v případě nemoci a ze kterých si navíc může nadbytečné peníze, po určité době, po překročení určité hranice, vybrat a použít na cokoliv, co chce. V systému ale na jeho kontě zůstává vždy určitá částka určená na nepředvídatelné výdaje. Výše této částky se mění v závislosti na tom, jak často nemocný ze systému peníze odebírá (více nemocní lidé mají tuto nedotknutelnou hranici vyšší a případně musejí do systému pravidelně měsíčně přispívat vyššími částkami). Dokáži si představit i určitou povinnou charitní, sociální částku, kterou každý povinně odevzdává na konta dlouhodobě nemocných.

3. Zavádím čistě tržní systém ve zdravotnictví: přijdete k lékaři, on Vám pomůže a Vy za to přímo lékaři zaplatíte. Přijdete do lékárny a… koupíte si léky. Zdravotní pojišťovny už v tomto systému nefigurují.

Zdůvodnění:

Současný absolutně nepřehledný princip fungování zdravotních pojišťoven je sám o sobě mimořádně zdrůdný a zvrácený. Současné zdravotní pojišťovny se chovají jako parazit a vysávají peníze mezi lékaři a pacienty. Navíc pokládám za spravedlivé, aby zdravý člověk, který dbá o své zdraví, sportuje, otužuje se, nepije jako duha a nepřejídá se nemusel podporovat kuřáky, feťáky, otylé, ale především příživníky ze zdravotních pojišťoven, kteří se chovají jako parazitující houby na zdravých stromech.

 

Akce:

Nově podporuji už jen rodiny s jedním dítětem nebo maximálně dvěma dětmi. Podporuji „negativní“ demografickou křivku. Důrazně prosazuji tento trend i v mezinárodní politice.

Zdůvodnění:

http://martinlavay.blog.idnes.cz/c/222807/Skutecna-pravda-o-rozmnozovani-lidi-Trubac-kapitola-9.html

http://martinlavay.blog.idnes.cz/c/222815/Shangri-La-Trubac-kapitola-10.html

 

Akce:

Zavádím tímto okamžikem konečný STOP STAV, pro jakékoliv stavění na zelených loukách. Zavádím okamžitou absolutní stavební uzávěru na celém území státu (s výjimkou rozestavěných staveb). Naopak, podporuji nejrůznější formy ozelenění již zastavěných ploch.

Zdůvodnění:

http://martinlavay.blog.idnes.cz/c/222807/Skutecna-pravda-o-rozmnozovani-lidi-Trubac-kapitola-9.html

 

Akce:

Všemožně podporuji hromadnou dopravu cestujících (vlaky, linkovými autobusy, MHD). Některé linky dokonce výjimečně dotuji (MHD ve vybraných městech je zdarma).Peníze získávám ze zvýšené daně z benzínu a nafty, ale především z postupně uspořeného balíku peněz, který už nemusím vynakládat v takové míře na stavbu nových a údržbu stávajících komunikací. Ruším dálniční známky a vybírání mýtného. Nákladní dopravu radikálním způsobem přesouvám ze silnic na železnice.

Zdůvodnění:

Výstavba stále nových a nákladná údržba stávajících komunikací byly doposud hlubokou bezednou jámou, ve které mizely astronomické částky ze státního rozpočtu. Města dusily automobily (s často jediným cestujícím za volantem). Nyní se situace mění. Lidem se vyplácí a je pro ně jednodušší cestovat na mnohem vyšší úrovni hromadně.

 

Akce:

Zavádím absolutní svobodu slova. Každý může hovořit a psát o čemkoliv a jakýmkoliv způsobem. Ale pozor: paradoxně i lhát, pomlouvat a podvádět. Je pouze na čtenářích, posluchačích a divácích, jestli tomuto sdělení informací budou důvěřovat, nebo se případně obrátí na jiný zdroj zpráv. Každý má právo říct, cokoliv, co chce i kdyby to měla být lež nebo sprostá pomluva. Lidem je v diskuzích dána absolutní volnost. 

Zdůvodnění:

Současný tiskový zákon s pochybným právem na obhajobu vlastního názoru je nepraktický (slušně řečeno). Absolutní svoboda slova je mnohem spravedlivější.

 

Akce:

Ruším veřejnoprávní televizi a rozhlas (včetně jejich dozorčích rad). Soukromé stanice dál vysílají zpravodajství dle vlastního uvážení. Pravda: někteří soukromníci vysílají do světa pravdivé informace (?), jiní snůšku lží. Už je jen na posluchačích a divácích si svobodně vybrali, komu věřit. Média už také nezískávají peníze z koncesionářských poplatků, ale pouze z reklamy.

Zdůvodnění:

Vyvážené veřejnoprávní zpravodajství nikdy neexistovalo a nikdy existovat nebude. Příklad? Při tvorbě zpráv vždy existovalo dilema, kterou zprávu umístit jako první a kterou jako další v pořadí. Redaktor se rozhodoval jak kterou zprávu zkrátit, či prodloužit, které věty vynechat či přidat... V neposlední řadě pak zformovanou informaci určitým způsobem navíc slovně či vizuálně předával na mikrofon či kameru a nikdy se přitom foneticky nevyjadřoval nebo vizuálně netvářil úplně nestranně. Objektivní veřejnoprávní rozhlas a televize nikdy neexistovali ani existovat nemohli.

 

Akce:

Reorganizuji policii: ruším městské policie ve městech a obcích. O pořádek se nyní starají znovu pouze státní policisté.

Zdůvodnění:

Rozdělení policie na státní a městskou vedlo k oslabení povědomí veřejnosti o potřebnosti policie jako takové a k chaosu v pravomocích.

 

Akce:

Zakazuji a tvrdě trestám špehování lidí v ulicích i v soukromí. Instalace jakýchkoliv kamerových systémů na veřejných místech a sledování občanů je trestné.

Zdůvodnění:

Soukromí je „posvátné“. Je to vzácný výdobytek, kterého se nesmíme vzdát.

http://martinlavay.blog.idnes.cz/c/191852/Masakr-na-Letne-Kniha-zazraku-kapitola-19.html

http://martinlavay.blog.idnes.cz/c/193499/Smiraci-poslusne-zerou-pohozenou-kost-Kniha-zazraku-kapitola-80.html

 

Akce:

Povoluji užívání všech druhů drog. Kdo je tak hloupý, že je užívá, má nyní možnost si je koupit. Naopak ale tvrdě trestám všechny, kteří jakýmkoliv způsobem svojí drogovou závislostí ohrožují okolí. A pozor, tvrdě trestám například takto se bezohledně chovající drogově závislé na nikotinu. Pro kuřáky, jsou vyčleněna přesně ohraničená místa, kde se mohou oddávat svému zlozvyku.

Zdůvodnění:

Pokládám toto rozhodnutí za jasné, nepotřebuji k němu doplňovat zdůvodnění :o)

 

Akce:

Povoluji euthanasii.

Zdůvodnění:

Záleží pouze na nemocném a člověku, který mu pomáhá ze světa, jak se vypořádají se svým svědomím.

 

Akce:

Jakékoliv zabíjení zvířat je trestným činem. Zakazuji „výrobu“ distribuci a prodej masa.

Zdůvodnění:

Vegetariánství pokládám za vyšší stupeň lidství, upřednosťnující mravní principy před zabíjením a smrtí (případně před alibistickým zavíráním očí, kdy konzumenti nechtějí vidět a slyšet pravdu o těchto masakrech i když vědí, že se dějí). Člověk, který nejí maso, ušetří během svého života dvacet tisíc životů jiných živých tvorů. Neboli: ústa jsou určena k líbání, zpívání nebo i přednášení veršů do ouška milované bytosti. Proč si tedy do nich cpát kusy mrtvol? Navíc, když je na světě tak různorodé množství jiných, stejně výživných, potravin a dobrot :o)

 

Akce:

Zavádím Přímou demokracii.

Zdůvodnění:

Při současném systému vlády v zastoupení mají občané svobodnou volbu vybrat si své zástupce, kteří následně drží v rukou moc. Občané si jako své mluvčí volí ty, do kterých vkládají největší důvěru, kterým nejvíce věří a kteří těsně před volbami hlásají podobné názory, jako oni. Prostý člověk pak očekává, že jím vybraný zastupitel bude i po volbách myslet, hovořit a jednat stejně jako on. ALE TO SE NIKDY NEDĚJE A ANI DÍT NEMŮŽE! Každý zastupitel je sám o sobě individualitou. Má svůj vlastní názor, většinou je deformován stranickou příslušností a mnohdy i jinými (i kriminálními) tlaky… A navíc i ten nejpoctivější zastupitel musí vždy mluvit jménem velkého množství voličů, kteří logicky nemohou mít na nejrůznější problémy stejný názor jako on. Proto se zastupitel po volbách chová jinak, než důvěřiví voliči očekávali. A přichází všeobecné rozčarování, roztrpčení a znechucení politikou.

Existuje z tohoto stavu cesta ven? Šance, jak spravedlivě prosadit názor každého jednotlivého občana? Kupodivu ano. Možností je zavedení Přímé demokracie - zavedení stálého referenda.

Ve stávajícím systému vlády v zastoupení rozhoduje o mimořádně důležitých věcech mizivé procento lidí. Zastupitelů. Na úrovni obecních a městských zastupitelstev, krajských zastupitelstev a na státní úrovni. I v absolutní demokracii může být tento systém zachován a mohou se konat klasické volby vybraných „zástupců“. Ti jako doposud mohou jednat na komunální, krajské i státní úrovni. Dokonce se scházet ve stejných časových horizontech a na stejných místech jako nyní. Ale (!), a to je základní a nejdůležitější změna: sami již o důležitých problémech nerozhodují! Jen a pouze formulují otázky, o kterých se bude při jednáních hlasovat. A PŘI HLASOVÁNÍ JIŽ TYTO „ZASTUPITELE“ NAHRAZUJÍ SAMOTNÍ OBČANÉ.

Jak? Možností se nabízí hned několik. „Zastupitelé“ například před každým jednáním „zastupitelstva“ (městského, krajského…) zveřejní seznam otázek, o kterých se bude v daný den hlasovat (tak, jak to podle zákona funguje již nyní). Každý občan, který má zájem se do hlasování zapojit pak včas navštíví jednu z nově zřízených on-line hlasovacích sběren (Czech POINT ?), musí se prokázat osobním průkazem a poté má zákonnou možnost odpovědět na každou z nastolených otázek ANO či NE. Každý jednotlivý občan tedy získává výhody samotného zastupitele. Staronové volené „zastupitelstvo“ pak pouze vyhodnocuje hlasování a potvrzuje jeho výsledky.

O veřejných věcech tak už skutečně rozhoduje široká veřejnost a ne jen hrstka od voleb k volbám rotujících politiků. Občané tak mají větší přehled, jsou aktivnější a angažovanější. Jde o demokracii v nejčistší podobě.

P. S. Tato Přímá demokracie zatím nahrazuje tzv. „zastupitele“. Obecní, městské a krajské radní a vládu jako takovou zatím ne. Ale vše se může změnit…

Tak a teď jsem zavedením Přímé demokracie nastartoval začátek konce svého absolutistického státu :o)

 

Líbí se Vám tento nový svět? Žilo by se Vám v něm dobře? Nebo je naopak, podle Vás, silnou kávou i pro ty nejradikálnější radikály a například Vy soptíte vzteky a zásadně nesouhlasíte?

 

Tak navrhněte svůj absolutistický stát! Zkuste se zamyslet a načrtněte, napište, pevně vyryjte do podkladu své zásadní požadavky. Jste přece v této hře, alespoň v tuto chvíli, autokratickým vládcem a monarchou. Můžete změnit vše, pro co se rozhodnete!

Martin Lavay

Autor: Martin Lavay | neděle 13.1.2013 9:20 | karma článku: 9,32 | přečteno: 913x
  • Další články autora

Martin Lavay

Ekonomika květin a... daně a koncesionářské poplatky

Jaro voní svojí geniální EKONOMIKOU KVĚTIN. Jste včelou, čmelákem nebo jiným poletujícím pracujícím? Vítejte na trhu. Vše je zdarma, vše je dobrovolné. Ochutnejte, nabídněte si...

2.4.2023 v 11:37 | Karma: 7,27 | Přečteno: 233x | Diskuse| Politika

Martin Lavay

Sport a politická špína

Sport není pro všechny! Záleží na místě, kde jste se narodil, jakou národnost mají vaši rodiče, jestli schvalujete či neschvalujete politiku vaší vlády a to ať už jste se podílel či nepodílel na jejím zvolení...

31.3.2023 v 22:59 | Karma: 31,32 | Přečteno: 720x | Diskuse| Politika

Martin Lavay

Migranti obsadili vlak Českých drah jedoucí do Prahy

Místo činu: rychlík číslo 809: Slovácký expres. Datum a čas: úterý 20. září 2022, od 4.22 ráno........

22.9.2022 v 14:04 | Karma: 46,41 | Přečteno: 32928x | Diskuse| Politika

Martin Lavay

Je čas vyřadit provokativní „Z“ z abecedy?

Je písmeno „Z“ nepřátelské? Může jeho čtení vyvolat tak bolestné pocity, že by bylo lepší ho zakázat? Ale nebude nám pak chybět jako například žvatlajícímu J. P. Belmondovi ve filmu Muž z Acapulca?

21.3.2022 v 9:55 | Karma: 33,00 | Přečteno: 1186x | Diskuse| Politika

Martin Lavay

Pravda o České televizi

Objektivita a vyváženost zpravodajství České televize či jakéhokoliv jiného média je jen utopie (v případě ČT ale "pěkně" zaplacená z povinných dávek koncesionářů)

20.11.2020 v 17:43 | Karma: 39,87 | Přečteno: 2494x | Diskuse| Média

Martin Lavay

Eugenika? Pssssst! O ní se nemluví…

Šlechtění lepšího, dokonalejšího člověka? Opatrně! Tohle téma je v dnešním, povinně multikulturním světě tabu.

27.11.2015 v 11:22 | Karma: 21,04 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Politika

Martin Lavay

Chcete surfovat anonymně? Zkuste odhodit „kost“…

Časopis Reflex zveřejnil tento týden článek o tom, že společnost Google shromažďuje seznam všech hesel, které jste kdy zadal(a) do jejich vyhledávače...

25.4.2015 v 14:48 | Karma: 17,73 | Přečteno: 1305x | Diskuse| Věda

Martin Lavay

Nejdekadentnější báseň všech dob

Jsou texty líbezné i texty obludné. Zkoušeli jste už někdy napsat nejodpornější, nejohyzdnější a nejdekadentnější básničku všech dob?...

31.5.2014 v 17:43 | Karma: 13,18 | Přečteno: 2032x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Lavay

Piknik na bezejmenném vrchu (hororová povídka)

Hororová povídka o na první pohled pohodovém, horkém slunečném dni? Tady je. Příjemné čtení.........

29.8.2013 v 20:00 | Karma: 9,90 | Přečteno: 1720x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Lavay

Daň ze mzdy???

Přeposílám Vám (dnes e-mailem přišlý) zdánlivě nevinný vtípek s nevinnou otázkou, ve kterém je ale skrytá veliká pravda. Cituji:

11.11.2012 v 12:45 | Karma: 36,84 | Přečteno: 4128x | Diskuse| Ekonomika

Martin Lavay

Vstříc nekonečnu (sci-fi povídka)

Atlantický oceán... bez konce. Lze ho i přesto překonat? Nabízím Vám jednu z prvních sci-fi povídek, kterou jsem chtěl vzdát hold velkému vypravěči Julesi Verneovi...

20.10.2012 v 20:18 | Karma: 11,05 | Přečteno: 944x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Lavay

Filmová Cesta do pravěku… doopravdy

Pojďte prozkoumat skutečně existující místa po kterých se toulali hlavní hrdinové slavného filmu Cesta do pravěku společně s chlupatými mamuty, šavlozubými tygry, těžkotonážními stegosaury a dalšími prehistorickými obludami...

30.7.2012 v 12:00 | Karma: 17,50 | Přečteno: 3984x | Diskuse| Cestování

Martin Lavay

Vůně cibule (povídka o cestování v čase)

Povídka o cestování v čase z doby Rudolfa II............................................................

18.12.2011 v 20:00 | Karma: 0 | Přečteno: 66x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Lavay

Trubač (ukázka z románu)

Ukázka z románu o gumování Homo sapiens z planety Země: Start! V pařížské opeře Palais Garnier se při iluzionistickém představení rozplývají lidé jako mýdlové bubliny...

28.10.2011 v 20:00 | Karma: 10,06 | Přečteno: 972x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Lavay

Kniha zázraků (ukázka z románu)

Ukázka z prvního publikovaného románu (nakladatelství Akcent, 2008) o "zjevení uprostřed Prahy a manipulaci davu..."

1.5.2011 v 15:35 | Karma: 6,95 | Přečteno: 743x | Diskuse| Poezie a próza
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 23085x
Novinář, spisovatel, milovník bílé čokolády a včelího medu, obdivovatel Boucherovy Diany, malého Bubu a Médi Bédi i hledač Měsíční šachty a Moctezumova ztraceného zrcadla...

Knihy:

Roztříštěné zrcadlo (2024)

Djatlovova expedice – nová odhalení (2022)

Měsíční šachta (2019)

Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? (2017, 2022)

Houpačka (2014)

Trubač (2013)

Kniha zázraků (2008)

 

Šéfredaktor YouTube kanálu ZAHADY.info.

Redaktor a šéfredaktor v TV:

 

TV Emurfilm
TVNet Zlín
TV Prima + TV Nova Brno
Kabelová TV Napajedla

Autor a scénárista Večerníčků Valašské pohádky

Autor televizní soutěžní hry 3D
Autor a scénárista celovečerního filmu Elixír mládí

Moderátor, redaktor a vedoucí zpravodajství v radiích:

AZ Radio
Kiss Publikum
Český rozhlas Brno
Radio Čas
Radio Valašsko
Radio Kroměříž

Redaktor v novinách a magazínech:

Týdeník Zlínska
Zlínský deník
Štamgast – Gurmán
Záhady života

Autor stolní společenské hry O...

Autor Neprolomitelné šifry