Diskuse

Daň ze mzdy???

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P81e40t26r 18U29g45r46i64n

11. 11. 2012 22:11

Daň ze mzdy, tedy příjmu, vymysleli Angláni v roce 1799. Byla to původně dočasná záležitost a jejím důvodem bylo financování námořnictva proti spojeným flotilám Francie a Španělska. No, i když to bylo dočasné opatření, zůstalo to dodnes ... není to ani první a ani poslední dočasná daň ... :-) Však za pár let ta Kalouskova solidární daň pro bohaté nebude zrušena, zrušena bude pouze dočasnost. Jako už tolikrát předtím. Jinak daň z nemovitosti, která neslouží k ekonomické činnosti je zhovadilost. U těch co se dají ekonomicky využívat to smysl dává, stát chce aby byly využívány ... to se týká fabrik nebo polí.

2 0
možnosti

Daň ze mzdy je logická. Také proto že váže na zdravotní a sociální odvody se z ní obtížně utíká. Připravte se na rapidní zvyšování majetkových daní - ať bude u vlády ten či onen ty jsou u nás proti světu velmi nízké.

0 2
možnosti

P42a49v40e98l 72K98u48r69a81l

11. 11. 2012 14:41

Máte na mysli daně z něčeho co je 10x zatíženo hypotékou a X exekucemi?

3/4 populace je při odečtení závazků od majetku v záporných číslech... Navíc pokud někdo nevydělává tak stejně nebude mít majetkovou daň z čeho zaplatit... prodat majetek dneska v podstatě není komu... a to i kdyby ho stát náhodou zabavil (třeba 10 metrů čtverečních pozemku) tak to stejně nemá komu za nějakou cenu prodat, natož užitečně přerozdělit.

Podívejte se do španělska... 25 procent populace v ekonomicky aktivním věku nezaměsnáno... za státní peníze vybudovány MRAKY majetku který nikdo není schopen koupit.

jistá realita je že když máte předluženou populaci s mizernými platy neschopnou platit daně z příjmů, nebude schopna reálně platit ani daně z majetku. (A exekuce toho majetku pro stát budou k ničemu protože ho nebude mít komu ten stát prodat... a pokud někomu sebere dům tak mu pak bude muset dávat "dávky na bydlení"... s tím že patrně ten dům/pozemky nikdo nekoupí.)

3 0
možnosti

No rpoblem by byl jeden zasadni - kdybys chtel vyber dani z prijmu nahradit treba dph, tak by to dph bylo tak velke, ze by kvanta lidi jezdily nakupovat do zahranici.

Vymyslet originalni danove systemy muzes treba v USA, kde ti nehrozi, ze ti dane "utecou" do zahranici, a ne v CR. Danovy system by se u nas dost prekopat k lepsimu, ale nejaky ten zakladni mustr musi porad odpovidat tomu jako jsou dane poskladany v okolnich statech....

3 1
možnosti

P45a46v83e50l 31K86u55r32a44l

11. 11. 2012 14:51

Jenomže překopat jenom daňový systém nestačí... zároveň (zcela současně s tím překopáním daní) by bylo nutné překopat důchodové systémy, financování zdravotnictví, školství, "sociálna"...

Všechno by musela být jedna ohromná "reforma" najednou aby to mělo šanci fungovat. V současné chvíli jakákoli fundamentálnější změna jednoho elementu rozbije nenávratně všechny ostatní.

bohužel na nějakou skutečnou reformu která by najednou měnila všechny systémy provázaně nemá dnešní neflexibilní státní správa a politici sílu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 23085x
Novinář, spisovatel, milovník bílé čokolády a včelího medu, obdivovatel Boucherovy Diany, malého Bubu a Médi Bédi i hledač Měsíční šachty a Moctezumova ztraceného zrcadla...

Knihy:

Roztříštěné zrcadlo (2024)

Djatlovova expedice – nová odhalení (2022)

Měsíční šachta (2019)

Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? (2017, 2022)

Houpačka (2014)

Trubač (2013)

Kniha zázraků (2008)

 

Šéfredaktor YouTube kanálu ZAHADY.info.

Redaktor a šéfredaktor v TV:

 

TV Emurfilm
TVNet Zlín
TV Prima + TV Nova Brno
Kabelová TV Napajedla

Autor a scénárista Večerníčků Valašské pohádky

Autor televizní soutěžní hry 3D
Autor a scénárista celovečerního filmu Elixír mládí

Moderátor, redaktor a vedoucí zpravodajství v radiích:

AZ Radio
Kiss Publikum
Český rozhlas Brno
Radio Čas
Radio Valašsko
Radio Kroměříž

Redaktor v novinách a magazínech:

Týdeník Zlínska
Zlínský deník
Štamgast – Gurmán
Záhady života

Autor stolní společenské hry O...

Autor Neprolomitelné šifry