Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Z20d72e29n94a 22K94o94č50í

9. 7. 2014 19:34

Existuje nějaká statistika, kolik talibů naši vojáci sami vyhledali a zničili ?

( tim ovšem nemyslím mrtvé při obraně vlastních zásobovacích konvojů ) !!

0 0
možnosti
MM

Neexistuje. Toto je válka. Pokud na Vás někdo střílí ze křoví, hodíte tam granát. A rozhodně se nepůjdete podívat, kolik jich v tom křoví bylo.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Jde o naprostý blábol politika - Česko se od začátku účastní agrese jako vazal USA a nemá na ní nejmenší zájem.

1 1
možnosti
Foto

Budou to stejně vidět i "neproblémoví" obyvatelé okolních bytů?

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, Michale, nebudou. Jak se ale dá zatočit s těmi, kteří soustavně obtěžují svoje okolí? Násilím a silou? To je někdy jako přilévání hořlaviny do ohně. Osobně věřím, že existují i sofistikovanější metody řešení problémů. Například: http://martinlavay.blog.idnes.cz/r/55983/roman-Trubac.html

0 0
možnosti
VP

"Afghánská a jiné podobné mise především způsobují zmatek a frustraci obyvatel v okupovaných zemích. Odebírají jim právo chovat se a jednat svobodně a podle vlastního uvážení na vlastním území."

Ano, zatímco dokud v Afgánistánu vládl Taliban a právo šaria, tak se tam všichni měli svobodně. Mohl byste mi říct, čím konkrétně naši vojáci odebírali právo místním domorodcům chovat se a jednat svobodně?

1 0
možnosti
Foto

Ne, pokud v Afghánistánu vládl Taliban a právo šaria, tak se tam všichni neměli svobodně. Ale řídili si svůj stát podle vlastních pravidel. Právo a spravedlnost chápali podle zákonů a norem, která si sami určili a která vycházela ze staletých rodových tradic obvyklých pro tuto část světa. A případně se i mlátili a podřezávali si krky na vlastním písečku. Násilně a skokově implantované pojetí dobra a zla (navíc implantované po zuby ozbrojenými žoldáky) ale škodí Afghánistánu ještě víc: dusí zde národní hrdost a navíc vychovává skryté teroristy, kteří cítí nesnesitelnou nenávist vůči okupantům a neváhají například odpalovat bomby i na místech plných vlastních lidí a dětí. Čím tedy odebírají naši vojáci právo místním domorodcům chovat se a jednat svobodně? Zde je odpověď: již svojí přítomností v této zemi.

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS