Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
13 3
možnosti
JH

Fakt se okamžitě po výbuchu neprověřovalo, kdo tam byl nebo měl být? Na to se přišlo až teď? A opravdu se tam mohl kdokoliv objednat a nepozorovaně umístit bomby?

3 3
možnosti
Foto

Záhadolog nás nabádá, abychom byli střízliví při vynášení soudů a nenechali sebou manipulovat 8-o8-o8-o;-D

9 3
možnosti
PB

Spousta lidí se bůhví proč domnívá, že jiná spousta lidí si něco přečte v novinách a hned bez jakýchkoliv pochybností tomu 100% věří. Zpravidla tomu tak ovšem není. Většina lidí má v hlavě ohromný pestrobarevný mustr složený z milionu info, faktů, zkušeností a už jednou přijatých ucelených názorů a s nimi novou informaci srovnávají, než ji zařadí. Pokud jsou podklady chybné, přijmou i chybnou informaci jako pravdivou, to ovšem neznamená, že by ji uvěřili hned a bezpochyby. Pokud tedy nejsou rovnou fanatici a všechno je podle nich účelovka.

A tak ta stejná spousta lidí si myslí, že oni jsou hrstka výjimečných, kteří na všechno hned neskáčou, o všem pochybují, nevěří a tím, že jsou chytřejší než ostatní. Ani to však není pravda. Automaticky všemu nevěřit a zpochybňovat to je pouze negativním opakem onoho postupu všemu uvěřit hned, tedy stejná hloupost. Moc inteligence v tom není. Inteligence je právě ona analýza informace, její porovnání a posouzení s trochou dávky představivosti, znalosti věcí a odhadu. Můžu přijmout jako pravdivou i pochybnou informaci, pokud její důvěryhodnost vyhodnotím procentuální většinou, anebo i když vím, že okolnosti kolem ní mohou být místy pochybné, ovšem základ je reálný.

Dodnes jsem tedy nepochopil, proč jistá spousta lidí nabádá jinou spoustu lidí, aby všemu nevěřili.

5 0
možnosti
Foto

Protože to logicky uvažujícímu člověku zkrátka přijde neuvěřitelné. Po mnoha letech, kdy se nad vyšetřováním uzavřela voda, najednou detektiv Venca uzavře případ, který byl už veřejností zapomenut a spoustě lidí se to tak hodilo. Ale v tu chvíli, kdy naši "spojenci a kamarádi" vyhošťují z jiného důvodu ruské diplomaty a se špičkou kudly na ledvině nás "diplomaticky" žádají o podporu, je náhle případ vyřešen, a my máme důvod vyhodit pár lidí z ruské ambasády.

Pamatujete ještě na tu pohádku o Ivanovi a kufru plném ricinu? Viděl ho někdo? Otrávil někoho?

A ještě něco. Markétka Pekari Adamová neváhala, a nasadila svatozář "dvěma nevinným obětem", které tam sice před těmi léty kradly, nebo alespoň neoprávněně a neodborně nakládaly s municí, ale to jí vůbec nebránilo je použít jako oběti Ruska. Já nevím jak vy, ale já tomu říkám totální zoufalost, ke které se samozřejmě přidaly obratem hvězdy naší parlamentní opozice.

9 4
možnosti
TH

V souvislosti s Rusáky a Zemanem nelze zachovat klid. Tam je vždy něco špatně. Nelíbí se Vám to? Než nám tu něco naordinujete, tak si tu jejich "demokracii" běžte okusit na vlastní kůži a pak nám tu něco napište. Pochopte, že národu, jenž je přesvědčen, že je tu, aby spasil svět, se prostě nedá věřit. Ještě ke všemu, když to dělá tak typicky rusky diletantsky.

9 0
možnosti
JH

Národu, který je přesvědčen, že má spasit svět???

a pokud vím, autor nehlásal, že v rusku je prima demokracie?

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 23085x
Novinář, spisovatel, milovník bílé čokolády a včelího medu, obdivovatel Boucherovy Diany, malého Bubu a Médi Bédi i hledač Měsíční šachty a Moctezumova ztraceného zrcadla...

Knihy:

Roztříštěné zrcadlo (2024)

Djatlovova expedice – nová odhalení (2022)

Měsíční šachta (2019)

Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? (2017, 2022)

Houpačka (2014)

Trubač (2013)

Kniha zázraků (2008)

 

Šéfredaktor YouTube kanálu ZAHADY.info.

Redaktor a šéfredaktor v TV:

 

TV Emurfilm
TVNet Zlín
TV Prima + TV Nova Brno
Kabelová TV Napajedla

Autor a scénárista Večerníčků Valašské pohádky

Autor televizní soutěžní hry 3D
Autor a scénárista celovečerního filmu Elixír mládí

Moderátor, redaktor a vedoucí zpravodajství v radiích:

AZ Radio
Kiss Publikum
Český rozhlas Brno
Radio Čas
Radio Valašsko
Radio Kroměříž

Redaktor v novinách a magazínech:

Týdeník Zlínska
Zlínský deník
Štamgast – Gurmán
Záhady života

Autor stolní společenské hry O...

Autor Neprolomitelné šifry