Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Naprosto souhlasím s Vašimi názory, pane Lavay R^

3 1
možnosti
PC

+ doplním:

Nikdo rozumný nebude kolem sebe kydat špínu. Vždyť moc dobře ví, že to, co z něj vychází, mluví pouze a jenom o něm samotném! A ty, kteří rozumní nejsou, nálepkují, nebo jim dokonce chybí jakýkoliv cit a lidskost (tzn. psychopati), přece nemůže brát nikdo inteligentní vážně!

4 3
možnosti
OZ

Představa, že svoboda slova by měla být absolutní, tedy "každý si může říkat a psát, co chce, kdy chce, kde chce", je absurdní. Slova - nebo obecně mezilidská komunikace - jsou tím základním, co naši společnost drží pohromadě, ale zároveň ji mohou rozbít a zničit. Právě proto, že jsou součástí těch základů.

Slepě věřit, že slovem nelze ublížit, protože to je "jen slovo", v podstatě znamená ignorovat podstatnou část historie lidské civilizace. Zákony jsou slova, vyhlášení války jsou slova, celé ideologie a celá náboženství stojí na slovech, většinu vědomostí si mezi sebou předáváme slovy. A všichni víme, že slovy lze předávat nejen fakta, ale i lži, že jimi lze manipulovat, přesvědčovat o něčem, co neexistuje, popouzet (přímo či nepřímo) k činům i zločinům, vyvolávat celou škálu emocí a dalších reakcí.

Slova jsou zkrátka velmi silný nástroj a jako každý jiný nástroj je lze použít k dobru i ke škodě ostatních. A proto i pro jejich užívání musí platit pravidla a hranice. Nikdo (normální) se nepozastavuje nad tím, že právo používat nůž nezahrnuje právo někoho tím nožem bodnout. Proč bychom se měli pozastavovat nad tím, že svoboda slova neznamená svobodu škodit slovy jiným?

0 0
možnosti
PV

Gausova krivka rozlozeni inteligence je, jako kazda jina Gausova krivka rozlozeni, proste neoddiskutovatelny fakt. S tim , at delame co delame, nic nenadelame. Hranice mezi demokracii a anarchii je tak tenka, ze se to muze velmi lehce zvrtnout. A pak si ty sve svobody za kazdou cenu budete moct strcit za klobouk.

0 0
možnosti
OD

Mileniálové a jejich svět - Valíková, Nožičko, Šindeláři, Nedvěde a další, kde jste udělali chybu?

2 0
možnosti
OD

Tak jo, otestujeme tu Vaší svobodu. Prostě se tu domluvíme, že budeme všude kolem Vašeho bydliště, na sociálních sítích šířit, že jste nácek, který zneužívá děti a sodomizuje zvířata.

Uvidíme, jak Vám bude, až od Vás uteče žena, děti budou chodit ze školy se šrámy od šikany, nenalejí Vám v šenku, vyhodí Vás z práce.

1 1
možnosti
HV

H56o24n30z66a 69V20r76á78n28a

21. 3. 2022 13:07

to byste nešířil názor na skutečný stav věcí, ale zjevnou lež. Pokud tedy nebudete mít záznam ze sezení, jak sleduje dětské porno. Nicméně ani to není důkaz toho, že zneužívá děti...

0 0
možnosti
Foto

Všechno souvisí se vším, svět se dost změnil od dob Volteira, opakování starých pravd bez posunu, je prostě nesmysl, tím spíš v globalní době, době internetu a sociálních sítí - a tak se logicky musí změnit i vnímání tzv. svobody slova - tam kde není zodpovědnost, jedno z jakého důvodu - idiocie, neznalosti, zlých úmyslu, tam neexistuje ani právo na svobodu slova a jeho neomezené šíření - jinými slovy, máš právo mít názor jaký chceš, ale pokud je pro společnost devastující, nemáš žádné právo ho svobodně šířit - tak prosté to je. Žádná složitost, a žádné okecávání. A jinak k samotnému písmenu Z, co znamená ...

http://vsechnobitjinak.blogspot.com/ - a ještě - sláva Ukrajině[UA]R^

2 0
možnosti

Hm, takže máme popřát sluchu ruské propagandě, která tvrdí, že jde jen o "speciální akci", kdy se neútočí na civilní cíle? A ty záběry ukrajinských a zahraničních zpravodajců ze zničených měst jsou jen fejk?:-/

6 0
možnosti
Foto

Ano, Milane, kdo chce, měl by mít možnost slyšet a vidět i propagandu druhé strany. A udělat si vlastní obrázek. Čert vem Rusy, jde o princip: pokud někdo začne říkat že tenhle web mluví pravdu a tenhle že ne a proto ho vypneme, tak to je na pováženou. Proto tady řvu! :-) Mějte se

1 2
možnosti
JK

Tedy to je hloupé blafání, co jste stvořil. V souvislosti s vámi jsem si vzpomněl na jeden vtip. Babička říká: Tak to v přírodě chodí, děti, blbost odkvete a přijdou plody.

7 0
možnosti
Foto

Obávám se, že jste hrdě ustrnul v líbivé teorii, aniž byste si uvědomil , že čelit pravdou volnému proudu lží a desinformací by vedlo k finančně stejně náročnému boji, jako je tomu u jiné vojenské výzbroje. Výsledkem by bylo ruinovaní ekonomik. A vítězila by strana sprostoty, která by si mohla dovolit investovat do setrvalého proudu lží a desinformací z kapes okrádaných poddaných.

7 0
možnosti
Foto

Dovolím se ještě zmínit základní lidská práva, z nich jedno je právo na důstojný život. Všímám si, že čuňatům a špindírům je lhostejné životní prostředí. Pneu do škarpy, plechovku od piva někomu cestou za plot, plivanec na chodník atd. atp. Existuje pojem duševní ekologie. Ulrasvoboda slova nám rozkvetla zejména na sociálních sítích. Hlavní roli hrají anonymní bezxichti. Hulvát1sky sprostá spodina. Úžasný vý/dobytek svobody. Proč tedy nemůže být svobodně všude namočeno, nastláno a na.ito ? Proč nenecháme tedy všechno zahojit, když někomu svobodně smrdutému by se i toto líbilo? Prostředí je důležitý činitel, řekl pan Werich. Dodávám, že kulturní prostředí kultivuje.

2 0
možnosti
LH

Písmeno Z by mohlo být legalizováno v moment, kdy vstoupí do LGBTQWERTY abecedy a bude mít své vlastní pohlaví. Dřív ne.

1 3
možnosti
JB

J14i45r28i 52B17o83r

21. 3. 2022 11:49

Další v řadě.

8 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 23085x
Novinář, spisovatel, milovník bílé čokolády a včelího medu, obdivovatel Boucherovy Diany, malého Bubu a Médi Bédi i hledač Měsíční šachty a Moctezumova ztraceného zrcadla...

Knihy:

Roztříštěné zrcadlo (2024)

Djatlovova expedice – nová odhalení (2022)

Měsíční šachta (2019)

Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? (2017, 2022)

Houpačka (2014)

Trubač (2013)

Kniha zázraků (2008)

 

Šéfredaktor YouTube kanálu ZAHADY.info.

Redaktor a šéfredaktor v TV:

 

TV Emurfilm
TVNet Zlín
TV Prima + TV Nova Brno
Kabelová TV Napajedla

Autor a scénárista Večerníčků Valašské pohádky

Autor televizní soutěžní hry 3D
Autor a scénárista celovečerního filmu Elixír mládí

Moderátor, redaktor a vedoucí zpravodajství v radiích:

AZ Radio
Kiss Publikum
Český rozhlas Brno
Radio Čas
Radio Valašsko
Radio Kroměříž

Redaktor v novinách a magazínech:

Týdeník Zlínska
Zlínský deník
Štamgast – Gurmán
Záhady života

Autor stolní společenské hry O...

Autor Neprolomitelné šifry