Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OZ

Symboly samozřemě mohou mít v různém kontextu různý význam. A tím kontextem může být všechno možné - místo, kultura, aktuální či historické události, umístění toho symbolu, použití v nějakém jiném projevu atd.

Nikdo nezakazuje písmeno Z coby zápis hlásky. Ale Z použité jako výraz podpory a schvalování teroru a vraždění - a tento význam teď skutečně může v konkrétním kontextu mít - by pro nás mělo být stejně nepřijatelné jako svastika načmáraná na zeď synagogy.

6 0
možnosti
EH

Podle mě to akorát podporuje různé skupiny a bojůvky. Dáme si symbol a necháme se kriminalizovat. Důležitost stoupne a nalákáme víc rebelů proti systému. Kdyby se o tom pořád nepsalo, nikdo by si Z nevšímal.

0 6
možnosti
OD

Pán se reprezentuje jako inteligent, ale píše jako absolvent University ulice.

Vážený, dovolte mi tu shrnout Vaše argumentační fauly

1) Začal jste nekompromisním obecným výrokem, který beru jako Vaší alibizací před tím, co znamená Váš traktát. To je vata, která nemá žádný význam. Pokud začnete tím, že zdůrazníte, jak jste "slušný člověk", pouze zvednu obočí v podezření, které se níže potvrdí

2) Slovo ani znak, pokud je používán jako prostředek komunikace, nemá politický význam. Budete stejně schvalovat "svobodu" kreslení kosočtverců s čárkou na schránku Vaší matky? Vždyť je to jen obrázek....

3) Svastika není zde v Evropě symbolem slunce, ale symbole masového vraždění na základě perverze, která byla mimochodem argumentována spisovnou němčinou. Zkuste s Němcem pohovořit o die Endloesung nebo die Vernichtung a uvidítem jak Vás požene. Pokud toto nechápete, nejste ten, za koho se tu vydáváte. Chápu, je to poněkud složitější než Méďa Béďa.

4) Svoboda pejorativního pojmenování je pouze způsobem, jakým vyjadřujete povýšenost nad těmi, které byste místo Rom či černoch pojmenoval tak jak naznačujete.

V osobní rovině, kdybyste mne tituloval podobným způsobem, tak z Vás vysoudím, co půjde a v klidu Vás pošlu pod most do škatule od pračky, případně Vás zbiju hned na místě - chlapská rovina Ta ovšem neexistuje, když se většina pustí zhurta do menšiny. Neexistuje "právo chovat se jako drban a sprosťák.

Zcela jistě se najde i u Vás zranitelné místo v duši, které mohu zasáhnout nejen sprosťárnou, ale i spisovnou řečí a ponížím Vás tak, že to bude hodně bolet Neděláme to, protože jsme civilizovaní mezi sebou, neexistuje právo se takhle vozit po jiných.

5) Pseudohumanita? Co to je? Humanita k jiným než bílým a našim? Tak totiž vyzníváte.

11 0
možnosti
OD

Konečně - ta Vaše "svoboda projevu", který lhal v každém písmenu je nebezpečná. Tato "svoboda" zbuntovala miliony Němců k nacizmu, miliony Rusů nyní opakují to samé jako Němci s "unterrassen" s Ukrajinci, tato "svoboda" lži naplnila gulag a koncentráky.

Zdá se, že je pro Vás cennější než miliony lidských životů, které stála.

Řekl jste to hodně, zejména o sobě. Mám podezření, že nejste slušný člověk.

Opravte mne, pokud se mýlím.

6 0
možnosti
LP

Mě by zase zajímalo, co by na tyhle akademický úvahy říkaly ženský s dětma, který doma musely všechno nechat a utéct pryč, aby svým dětem zachránily životy. Jistě, momentálně jsme každý v jiné situaci, tak máme i odlišné starosti. Ale zkuste si ty starosti vzájemně porovnat a dál trvat na tom otázkách toho typu, zda je dovoleno si myslet něco v duchu. Ale i tak vám na to odpovím. V duchu si samozřejmě můžete myslet, co chcete. Na tohle nemá vůbec smysl se dotazovat.

1 0
možnosti
RK

Co kdybyste místo boje za záchranu písmene Z v abecedě napnul síly nějakým užitečnějším způsobem a pomohl někomu konkrétnímu?

5 0
možnosti
Foto

Tak to bychom měli z trestního zákoníku vyndat paragrafy na pomluvy i zase povolit propagaci fašismu a komunismu. A kdybych o Vás tvrdil, že jsem Vás včera viděl vybírat popelnice, líbilo by se Vám to? Mohl bych beztrestně tvrdit i jiné věci.

Prostě si osobně myslím, že nemáte pravdu. A ve svém okolí znám z těch dezinformací několik totálně vymytých mozků, že musím konstatovat, že je to ideologická zbraň a obrana proti ní je na místě. [UA]

5 0
možnosti
Foto

Ano, z trestního zákoníku bychom měli vyjmout paragrafy na pomluvy a klidně povolit propagaci fašismu a komunismu. A klidně Vám dovolím tvrdit, že jste mě viděl vybírat popelnice. Mimochodem paradoxně, je to pravda: předevčírem jsem z kontejneru na papír vytáhl novou knihu Dějiny středověku (který barbar ji tam hodil, je záhadou) - i když jsem puntičkář co se týče čistoty a jindy bych se do popelnice ani nenahnl. Závěr: Klidně si pište, co chcete, hezký den :-)

2 1
možnosti
JB

J39i88r87i 36B24o53r

21. 3. 2022 10:52

Pane Lavay, určitě sám víte jak to je.Z z abecedy nikdo vyndavat nebude. Když ale vidím mladého kluka který má na svém BMW namalováno "Z", tak už je to úplně něco jiného. Na vašem místě bych o tom víc přemýšlel. Pokud to není záměr. Já jsem žil 40let v komunistickém režimu, mohl bych vám o svobodě slova něco vyprávět.

5 0
možnosti
EH

To "Z" mu tam mohl namalovat nějaký závistivec. Lidi jsou různí a momentálně by se vraždili kvůli symbolům. Občanům bombardovaných měst to určitě hřeje u srdíčka, že policie ČR řeší "Z". ;-)

0 4
možnosti
MM

Zřejmě vám dělá problém rozeznat pravdu od lži, od lži kterou vtah používá jako zbraň.

Jako Čech byste mohl znát Jana Husa:: "Slyš pravdu, hledej pravdu, uč se pravdě, miluj pravdu, braň pravdu až do smrti.".

6 0
možnosti
LH

Ano, i Gottwald a Stalin okecávali cenzuru "bojem proti lži". Dokonce i Putin, který vás tím zřejmě velmi inspiroval.

3 0
možnosti
PK

"Každý má právo říct, co si myslí i když je to třeba prachsprostá lež nebo „pomluva“. Musí být totiž pouze na čtenářích, posluchačích a divácích, jestli tomuto sdělení informací uvěří či neuvěří a jestli ho přijmou či nepřijmou. A musí být jen na nich, jestli se případně obrátí na jiný zdroj zpráv. Tak vypadá skutečná svoboda projevu a svoboda slova".

Skvěle napsáno..R^R^R^

3 3
možnosti
RK

Petříku, hodně se vám uleví, až si uvědomíte rozdíl mezi názorem a účelovou dezinformací.;-)

I když... to je na vaše síly a možnosti.

6 1
možnosti
RP

To zas bude úderka kvičet o komunistech a pod. 藍

2 2
možnosti
JL

Za mír, proti nacismu. - to bude to Z.

2 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 23085x
Novinář, spisovatel, milovník bílé čokolády a včelího medu, obdivovatel Boucherovy Diany, malého Bubu a Médi Bédi i hledač Měsíční šachty a Moctezumova ztraceného zrcadla...

Knihy:

Roztříštěné zrcadlo (2024)

Djatlovova expedice – nová odhalení (2022)

Měsíční šachta (2019)

Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? (2017, 2022)

Houpačka (2014)

Trubač (2013)

Kniha zázraků (2008)

 

Šéfredaktor YouTube kanálu ZAHADY.info.

Redaktor a šéfredaktor v TV:

 

TV Emurfilm
TVNet Zlín
TV Prima + TV Nova Brno
Kabelová TV Napajedla

Autor a scénárista Večerníčků Valašské pohádky

Autor televizní soutěžní hry 3D
Autor a scénárista celovečerního filmu Elixír mládí

Moderátor, redaktor a vedoucí zpravodajství v radiích:

AZ Radio
Kiss Publikum
Český rozhlas Brno
Radio Čas
Radio Valašsko
Radio Kroměříž

Redaktor v novinách a magazínech:

Týdeník Zlínska
Zlínský deník
Štamgast – Gurmán
Záhady života

Autor stolní společenské hry O...

Autor Neprolomitelné šifry